top of page

Kaakproblemen

Het is lastig wanneer je kaakproblemen hebt en ze komen vaak voor. Je staat hierin niet alleen en gelukkig zijn er oplossingen, zoals kaakyoga.

Knarsen en klemmen

Kaakproblemen worden onder andere veroorzaakt door het tandenknarsen tijdens de nacht en het op elkaar klemmen (bruxisme) van de tanden en kiezen. Van alle mensen lijdt 20% aan een kaakprobleem. Een kenmerk van het klemmen en tandenknarsen zijn strepen die zichtbaar zijn aan de binnenkant van de wangen.

Andere klachten

De kaak wordt ook wel eens de geniale vermommer genoemd en het vergeten lichaamsdeel. Er zijn namelijk klachten die hun oorsprong vinden in en om het kaakgewricht, maar op een andere plek in het lichaam gevoeld kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn: bijholteontsteking, gebitsproblemen, hoofdpijn, pijn in de slapen, duizeligheid, overgevoeligheid voor licht en andere oogproblemen, nekklachten, schouderpijn en oorklachten. Oorklachten kunnen zijn: oorpijn, drukgevoel in het oor, bepaalde typen oorsuizen (Tinnitus), duizeligheid, subjectief gehoorverlies en matige tot ernstige overgevoeligheid voor geluid (hyperacusis).

Kaakyoga biedt verlichting van je klachten. Lees hier ervaringen van deelnemers aan de workshops van Thessa Thijs.

Heb je interesse in een kaakyoga workshop? Neem contact op.

Onze taal kent veel verwijzingen naar de relatie tussen stress en de tanden.

Ergens je tanden inzetten
Even doorbijten
Ergens op kauwen
De kiezen stijf op elkaar houden
Je ergens in vastbijten
Je verbijten
Je wapenen tot de tanden

Thessa Thijs kaakyoga workshop
bottom of page