top of page

Over kaakyoga

Kaakyoga: proces van ontspanning

Wanneer je kaakproblemen hebt, zoals tandenknarsen of op elkaar klemmen van tanden en kiezen, is kaakyoga een goed idee! In een kaakyogales of workshop leer je de kaken te ontspannen. De focus ligt ook op de nek en de schouders, want deze zijn met het kaakgebied verbonden. Thessa Thijs geeft kaakyogaworkshops op diverse locaties en op aanvraag. Ook zoom- en privélessen zijn mogelijk.

Om kaakklachten te verzachten en zelfs te laten verdwijnen is de basis een uitgebalanceerde lichaamshouding. Tijdens een kaakyoga workshop beoefen je een reeks oefeningen en technieken om dit te bereiken. Een goede uitlijning van je lichaam begint bij een juiste positie van je hoofd en nek en verlenging van het bovenlichaam. Het bindweefsel in de nek, de schouders, de armen en rond het middel worden soepel gemaakt en spieren worden versterkt. Thessa geeft je duidelijke instructies en tips die je na de workshop ook makkelijk thuis kan toepassen.

Lees meer over kaakproblemen en oorzaken.

Fysieke oefeningen

Om de kaken terug in balans te brengen oefen je een juiste stand van hoofd en kin in combinatie met een sterke nek, sterke armen en schouders. Een workshop van Thessa bestaat onder andere uit:

de uitlijning van het lichaam

het losmaken van de kauwspieren en de gezichtsspieren

het soepel maken van het bindweefsel en de spieren van de nek en die van en rond de schedel

het versterken van de nek